Gluténmentes zóna

Gluténmentes kókuszos húsvéti tojás

2017. április 10. 06:00 - Roj

Kéne valami finom édesség húsvétra? A boltok tele vannak csokoládé tojással, na de melyik gluténmentes? Ne kockáztass! Készítsd el otthon ezt a finom és gyors gluténmentes húsvéti tojás receptet!

Hozzávalók:

Töltelékhez:

  • 1,5 bögre kókuszreszelék
  • 1/4 bögre juhar szirup (helyettesíthető mézzel)
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 3/4 bögre kókuszvaj

Csokoládé bevonathoz:

  • 1,5 bögre csokoládé pasztilla
  • 3 ek. kókuszolaj
  • 0,5 tk. vanília kivonat

Elkészítés:

Egy edénybe öntsük össze a kókuszreszeléket, a juhar szirupot, a vaníliát és a kókuszvajat! Keverjük össze alaposan! Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral! Formáljuk kézzel az összekevert alapanyagokból tojásformákat és helyezzük rá a tepsire! Nagyjából 8 darab közepes méretű tojás fog kijönni a hozzávalókból. Tegyük be a kókuszos tojásokat a mélyhűtőbe kb. 15 percre! A csokoládé pasztillát öntsük bele egy tálba és adjuk hozzá a kókuszolajat és a vaníliát! Melegítsük mikróban és 30 másodpercenként vegyük ki megkeverni! Addig folytassuk ezt, amíg teljesen sima és krémes nem lesz! A kókuszos tojásokat forgassuk bele az olvadt csokiba, majd helyezzük őket egy rácsra megszáradni! Díszítésként megszórhatjuk kókuszreszelékkel vagy 10 percnyi fagyasztás után mintát rajzolhatunk rá a megmaradt olvasztott csokoládéval.

Jó étvágyat!

Forrás: Cheryl Malik

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenmenteszona.blog.hu/api/trackback/id/tr5012406179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása