Gluténmentes zóna

Répás sütemény húsvétra

2017. április 16. 06:00 - Roj

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 300 g reszelt sárgarépa
  • 50 g szárított ananász
  • 150 g cukor
  • 1 citrom
  • 100 g őrölt mandula
  • 100 g őrölt mogyoró
  • 100 g kókuszreszelék
  • 2 evőkanálnyi étkezési keményítő
  • 1 teáskanálnyi sütőpor
  • 120 g lágy margarin
  • fél teáskanálnyi fahéj
  • 100 g tehéntúró
  • 50 g mascarpone
  • 1 lime
  • 100 g porcukor
  • marcipán répák

A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. Egy tálba üssük fel a két tojást, adjuk hozzá a cukrot. Reszeljünk bele citromhéjat majd a citromot vágjuk ketté és a szárított ananászra facsarjunk citromlevet és adjunk hozzá 50-100 ml forró vizet és hagyjuk állni. A tojáshoz, cukorhoz és citromhéjhoz adjuk hozzá a fahéjat, majd robotgéppel dolgozzuk össze. Ezután hozzá adhatjuk a mandulát, mogyorót, kókuszreszeléket és keverjük össze. A keverékhez most már az étkezési keményítőt és a répát is hozzáadhatjuk. Újra keverjünk rajta és hozzáönthetjük a citromleves-vizes ananászt, vajat és sütőport. Az egészet jól összekeverjük és már rakhatjuk is a muffin formákba a tetejét pedig vizes ujjal egyengessük el és mehet is 15-20 percre az előmelegített sütőbe.

A krémhez egy másik tálba tegyük a tehéntúrót, mascarponét és porcukrot, az egészre reszeljük rá a lime héját, majd ezt is dolgozzuk össze robotgéppel. Már kenhetjük is a sütemény tetejére és a marcipán répával díszíthetjük.

Jó étvágyat!

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=QMbSU_zlEL0

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://glutenmenteszona.blog.hu/api/trackback/id/tr5812418453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.