Hamarosan itt a jó idő és a fagylalt szezon. Készen álltok?
A mai napra egy finom és gyorsan elkészíthető csokoládé fagylalt recepttel készültünk Nektek, ami természetesen 100%-ig gluténmentes!
Hozzávalók:
- 0,5 bögre mandulatej (ízlés szerint bármilyen növényi tej használható)
- 4 db banán
- 2 tk. kakópor
- 1 ek. mogyoróvaj vagy mogyorókrém (opcionális)
- 1 tk. vaníliapor
Elkészítés:
Hámozzuk meg a banánokat, harmadoljuk fel őket és helyezzük mélyhűtőbe 1-2 órára (amíg teljesen átfagy)! Egy turmixgépbe öntsük bele a mandulatejet, adjuk hozzá a fagyott banánokat, a kakaóport, a vaníliaport és ízlés szerint a mogyoróvajat vagy mogyorókrémet! Turmixoljuk össze, amíg teljesen krémes állagú nem lesz! A gépből kiöntve már fogyaszthatjuk is! Ha szeretnénk, hogy sűrűbb legyen, helyezzük be a mélyhűtőbe pár percre, vagy használjunk hozzá kevesebb mandulatejet!
A fagylalt természetesen más ízben is elkészíthető!
Nektek melyik íz a kedvencetek? Milyen fagyit ennétek legszívesebben? Írjátok meg nekünk kommentben!
Forrás: Charles ChenTV