Gluténmentes zóna

Gluténmentes csokoládé fagylalt

2017. április 24. 16:56 - Roj

Hamarosan itt a jó idő és a fagylalt szezon. Készen álltok?

A mai napra egy finom és gyorsan elkészíthető csokoládé fagylalt recepttel készültünk Nektek, ami természetesen 100%-ig gluténmentes!

Hozzávalók:

  • 0,5 bögre mandulatej (ízlés szerint bármilyen növényi tej használható)
  • 4 db banán
  • 2 tk. kakópor
  • 1 ek. mogyoróvaj vagy mogyorókrém (opcionális)
  • 1 tk. vaníliapor

Elkészítés:

Hámozzuk meg a banánokat, harmadoljuk fel őket és helyezzük mélyhűtőbe 1-2 órára (amíg teljesen átfagy)! Egy turmixgépbe öntsük bele a mandulatejet, adjuk hozzá a fagyott banánokat, a kakaóport, a vaníliaport és ízlés szerint a mogyoróvajat vagy mogyorókrémet! Turmixoljuk össze, amíg teljesen krémes állagú nem lesz! A gépből kiöntve már fogyaszthatjuk is! Ha szeretnénk, hogy sűrűbb legyen, helyezzük be a mélyhűtőbe pár percre, vagy használjunk hozzá kevesebb mandulatejet!

A fagylalt természetesen más ízben is elkészíthető!

Nektek melyik íz a kedvencetek? Milyen fagyit ennétek legszívesebben? Írjátok meg nekünk kommentben!

Forrás: Charles ChenTV

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenmenteszona.blog.hu/api/trackback/id/tr5012450871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása