Gluténmentes zóna

Három könnyű és gyors gluténmentes reggeli recept

2017. március 18. 13:22 - Roj

Jó lenne könnyen és gyorsan összedobni valami egészségeset reggelire?

Itt van három ötlet, amik akár pár perc alatt kivitelezhetőek és rendkívül finomak:

1. Spenót-paradicsom-túró muffin

 Hozzávalók:

  • 6db tojás
  • 1 dl tej (igény szerint kihagyható, de könnyedebbé teszi az ételt)
  • Csipetnyi fokhagymapor
  • Csipetnyi só
  • Csipetnyi bors
  • 1 doboz friss spenót
  • 1 doboz cseresznyeparadicsom
  • 1 csomag túró (helyettesíthető mozzarellával vagy cheddar sajttal)

Elkészítés:

A muffin formát kikenjük zsírral/olajjal, a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra. Egy edénybe öntjük a tojásokat és hozzáadjuk a tejet és a fűszereket (fokhagymapor, só, bors). Alaposan összekeverjük az egészet. Félbe vágjuk a paradicsomokat és feldaraboljuk a spenót leveleket. A muffin forma aljára rakjuk a feldarabolt spenótokat, mindegyikre ráhelyezünk négy darab fél paradicsomot és túrót/sajtot morzsolunk rá. A formákat nagyjából a 3/4-éig feltöltjük a tojásos keverékkel. Az előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Fogyaszthatjuk frissen, de hűtőben tárolva akár 2-3 napig is eláll.

 

2. Burgonya röszti tejföllel és snidlinggel

Hozzávalók:

  • 4-5 db krumpli (használhatunk sima krumplit vagy kombinálhatjuk édesburgonyával is)
  • 2 ek. olívaolaj
  • Csipetnyi fokhagymapor
  • Csipetnyi só
  • Csipetnyi bors
  • 1 doboz tejföl
  • Néhány szál snidling

Elkészítés:

Megpucoljuk és lereszeljük a krumplit. Előveszünk egy tiszta konyharuhát és beletekerjük a lereszelt krumplit. Egy tál felett alaposan kicsavarjuk az összes nedvességet a krumpliből, hogy majd sütés után finom ropogós legyen. Hozzáadjuk az olívaolajat a krumplihoz és összekeverjük. Kiolajozzuk a muffin formát és belehelyezzük a krumplit. Úgy igazítjuk el a formában, hogy mindegyik közepén maradjon egy kis bemélyedés. Nagyjából 30-40 percig sütjük 200 fokon. A ropogósra sült rösztin lévő mélyedést feltöltjük ízlés szerint fűszerezett tejföllel és megszórjuk apróra vágott snidlinggel.

3. Mandulás falatkák (sütés nélkül!)

Hozzávalók:

  • 500g nyers mandula
  • 200g napraforgómag
  • 10 ek. mandulavaj/mandulakrém (bármilyen más magból készült krém is megfelel, pl.: mogyorókrém)
  • 2 ek. méz
  • 100g mazsola
  • 100g aszalt vörösáfonya

Elkészítés:

Összekeverjük a mandulát és a napraforgómagot és közepes nagyságú darabokra daráljuk. Egy edényben felmelegítjük a mandulavajat, hozzáadjuk a mézet és addig melegítjük, amíg krémes állagú nem lesz. Összekeverjük a darált magvakat a mézes mandulavajjal. Hozzáadjuk a mazsolát és az aszalt vörösáfonyát. Alaposan összekeverjük, vagy szükség szerint kézzel összegyúrjuk. Muffin papírokat helyezünk a muffin formába és feltöltjük a keverékkel. Erősen belenyomkodjuk a formába, hogy teljesen feltöltsük. Nagyjából 20-30 percre betesszük a fagyasztóba. Amint megszilárdult fogyaszthatjuk. Hűtőben tárolva akár 5 napig is eláll.

Jó étvágyat!

Forrás: The Domestic Greek

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenmenteszona.blog.hu/api/trackback/id/tr4512348183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.