Gluténmentes zóna

Hogyan készíts gluténmentes lepénykenyeret?

2017. március 23. 06:00 - Roj

Gluténmentes lepénykenyér recept

A hagyományos kenyerek glutént tartalmaznak, így a gluténmentes diéta folytatásakor mellőzni kell a kenyeret.

Azonban sokan hiányolják étrendjükből a kenyérféléket. Te is közéjük tartozol?

Akkor készítsd el a gluténmentes lepénykenyeret!

Hozzávalók:

  • 470 g gluténmentes kenyérliszt
  • 100 g előre elkészített krumplipüré
  • 250 g túró
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kocka friss élesztő vagy 2 csipetnyi szárított élesztő
  • 2 teáskanálnyi só
  • 2 teáskanálnyi őrölt útifű maghéj
  • 1 teáskanálnyi rozmaring
  • 400 ml langyos víz
  • olívaolaj és nagy szemű só a kikenéshez

Elkészítés:

Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, majd megkeverjük. 420 g gluténmentes kenyérlisztbe beleöntjük a langyos vizet és a belemorzsolt élesztőt, a 2 evőkanálnyi sót, a 2 teáskanálnyi őrölt útifű maghéjat, a 2 evőkanálnyi olajat, a rozmaringot, a krumplipürét és a túrót. Az egészet jól összegyúrjuk a maradék liszten. A tésztát ovális formájúra egyengetve sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, majd az ujjunkkal megnyomkodjuk. Ezután meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk. Az egy óra letelte után megkenjük a tésztát az olívaolajjal és a nagy szemű sóval megszórjuk. Majd 250 fokon előmelegített sütőbe helyezzük és 225 fokon kb.20- 25 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=pT8a4Foj2Io

 

 További gluténmentes receptet a receptek menüpont alatt találhatsz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenmenteszona.blog.hu/api/trackback/id/tr3512356125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.