Gluténmentes zóna

Gluténmentes Baileys?!

2017. április 04. 06:00 - Roj

Ha gluténmentes diétát folytatunk, bizony arra is oda kell figyelnünk, hogy milyen alkoholtartalmú italokat fogyasztunk. Nem is gondolnánk, hogy milyen sok ital tartalmaz glutént. Ez bizony megnehezítheti a bulizást, kikapcsolódást. Sajnos kevés gyártó veszi figyelembe a gluténmentes étrendet követők igényeit.

Kivételt képez ez alól a Scotch Whisky & Reserve Brands, akik számos szeszes italt forgalmaznak, többek közt a Baileyst is. Idén tavasszal egy igazi újdonsággal lepik meg a vásárlókat. Megalkották a gluténmentes, laktózmentes, vegán Baileyst, ami mandulatejből készül és Baileys Almande néven lesz elérhető. 

A cég elsődlegesen a vegán fogyasztóknak szeretett volna kedvezni, hiszen a tavalyi év folyamán sokan támadták őket, mikor kiderült, hogy méhviaszt is tartalmaz a Baileys. Elhatározták tehát, hogy megalkotják a kedvelt ír likőr állati eredetű összetevőktől mentes változatát.

A készítők garantálják az eredeti Baileys minőséget és ízt, csak gluténmentes, laktózmentes és vegán változatban.

A különleges italból akár koktélt is készíthetünk. A Baileys Almande Refresh elnevezésű üdítő elkészítéséhez csupán jégre és kókuszvízre van szükségünk. Tört jéget teszünk a poharunkba, fele-fele arányban feltöltjük Baileys Almonde-al és kókuszvízzel és már kész is az ízletes koktél, ami tökéletes hűsítő a meleg nyári napokon.

Arról sajnos még nincs hír, hogy Magyarországon mikortól lesz elérhető a Baileys Almande. Reméljük minél előbb!

 

Forrás: http://www.m2woman.co.nz/1-new-almond-milk-baileys-gluten-free-dairy-free-certified-vegan/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenmenteszona.blog.hu/api/trackback/id/tr6212393385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása