Gluténmentes zóna

Gluténmentes és paleo tortilla

2017. április 08. 06:00 - Roj

Hozzávalók:

  • 2 db felvert tojás
  • 1 bögre teljes zsírtartalmú kókusztej (vagy cukrozatlan mandulatej)
  • 1 ek. olívaolaj
  • 3/4 bögre tápióka liszt
  • 3 ek. kókuszliszt
  • 1/4 ek. só

Elkészítés:

Önstük össze a folyékony alapanyagokat (tojás, kókusztej, olívaolaj) egy edénybe! Egy másik edénybe pedig keverjük össze a szilárd hozzávalókat (lisztek és só)! A folyékony alapanyagokat öntsük rá a szilárdakra és keverjük össze őket alaposan! Öntsünk egy kis olívaolajat egy serpenyőbe és melegítsük fel közepes hőfokon! 1/3 bögrényi tésztát öntsünk a serpenyő közepére úgy, hogy nagyjából egy 15 cm átmérőjű kört formáljon! Süssük 2-3 percig, amíg a tortilla alsó fele barnás színű nem lesz! Fordítsuk meg és süssük a másik felét kb 1 percig, amíg az is barna nem lesz! Helyezzük a megsült tortillát egy papírkéztörlővel fedett tányérra! Egy adag tésztából 6 darab kb. 15 cm átmérőjű tortillát tudunk készíteni.

Jó étvágyat!

Forrás: Paleo Newbie

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenmenteszona.blog.hu/api/trackback/id/tr3812401575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.