Gluténmentes zóna

Húsvéti különlegesség - Répatorta trüffel

2017. április 12. 06:00 - Roj

Hozzávalók:

  • 4 db répa
  • 8 db mag nélküli datolya
  • 0,5 bögre manulaliszt
  • 0,5 bögre felaprított pekándió
  • 1 ek. lenmag őrlemény
  • 2 ek. vanília kivonat
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 tk. kókuszolaj
  • 0,5 bögre csokoládé pasztilla

Elkészítés:

Reszeljük le a répát apró darabokra! Turmixoljuk a datolyát pépesre és adjuk hozzá a lereszelt répát, a mandulalisztet, a pekándiót, a lenmag őrleményt, a vaníliát, a fahéjat és a sót. Turmixoljuk össze alaposan az összes hozzávalót! Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral! Formáljunk golyókat az összekevert alapanyagokból! Nagyjából 12 darab közepes méretű golyót lehet készíteni egy adagból. Helyezzük be a mélyhűtőbe pár percre! Olvasszuk meg a csokoládé pasztillát és adjuk hozzá a kókuszolajat, hogy sima, krémes állaga legyen! Vegyük ki a répás golyókat a fagyasztóból és két villa segítségével forgassuk bele mindegyiket az olvasztott csokoládéba! Ezt követően helyezzük vissza őket a sütőpapírral bélelt tepsibe! Díszítésként folyassunk még egy kis olvasztott csokoládét a golyók tetejére! 

Jó étvágyat!

 Forrás: Living Healthy With Chocolate

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenmenteszona.blog.hu/api/trackback/id/tr5612408483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.