Hozzávalók:
- 100 g pekándió
- 150 g datolya
- 25 g kókuszreszelék
- 30 g kakaópor
- 125 g kókuszolaj
- 560 g avokádó (kb. 5-6 db)
- 125 ml citromlé vagy limelé
- 125 ml agávé szirup vagy méz
A pekándiót, a datolyát, a kókuszreszeléket, a kakaóport és 35 g kókuszolajat összedaráljuk. Majd egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A tortaformába borítjuk a darált keveréket és elegyengetve lelapítjuk az aljára, majd a hűtőbe tesszük. Az avokádókat ketté vágjuk és a belsejét kikaparjuk. Hozzáadjuk a citromlevet és 90 g kókuszolajat, az agávé szirupot és pürévé daráljuk. Kivesszük a hűtőből az alapot, majd a pürét ráöntjük és a tetejét elegyengetjük. 4 órára hűtőbe tesszük, majd fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!
Forrás:https://www.youtube.com/watch?v=mNy6eGVkt34