Gluténmentes zóna

Gluténmentes kókuszos keksz recept

2017. március 26. 06:00 - Roj

Ha nem vagy túl jártas a konyhában, de még is szeretnél készíteni valamit a vendégeknek vagy magadnak egy hosszú nap után, akkor ezt a receptet neked találták ki. Ráadásul gluténmentes és cukormentes egyszerre.

 

Hozzávalók:

  • 100 gramm kókuszreszelék
  • 100 gramm datolya
  • 1 tojás

 

Elkészítés:

Először egy tálkában vízbe áztatjuk a datolyákat 1 órán át. Majd összekeverjük a datolyákat a tojással és egy turmixgépben összeturmixoljuk őket. Pillanatok alatt krémessé válik az egész. Ezután kiöntjük egy nagyobb tálba és hozzáadjuk a kókuszreszeléket majd összekeverjük. A tálat betesszük a fagyasztóba kb 20-30 percre. Addig melegítsük 200 fokra a sütőt. Ha letelt az idő kis golyókat formálunk a masszából (nagyjából 12 db golyó jön ki belőle, de persze ez attól is függ mekkorára formázzuk). 20 percig sütjük őket és ha megbarnult a tetejük kivesszük.

És kész is, jó étvágyat !

Tipp: ha szeretnénk ízlés szerint citromlevet is önthetünk hozzá a turmixgépben

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=Pnw5F_WAyAE

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenmenteszona.blog.hu/api/trackback/id/tr4012364409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása