Gluténmentes zóna

A gluténmentes diéta hízlal?

2017. április 17. 06:00 - Roj

Egyre nagyobb számban választják a gluténmentes diétát. Ez nem csak a gluténérzékenységnek illetve egyéb étel érzékenységre vezethető vissza. Egyre többen fogyás céljából választják a gluténmentes diétát. Mégis számos történetet hallani arról, hogy a gluténmentes diétát folytatók súlya növekedett, illetve megoszlik a vélemény arról is, hogy egészségesebbek-e a glutént nem tartalmazó ételek.

 

A gluténmentes diéta növekvő trendje által egyre több kézbe jut gluténmentes élelmiszer. A gluténmentes diéta azért is kedvelt módszere a fogyni vágyóknak, mivel kevesebb szénhidrátot tartalmaznak ezek az ételek. A szénhidrátok kerülésével ténylegesen fogyás érhető el. Ebből kifolyólag a szénhidrát elkerülő diétát folytatók körében is egyre kedveltebbé válnak ezek a termékek. hizlal_a_glutenmentes_dieta.jpg

Forrás: https://glutenerzekeny.hu/hizlal-e-a-glutenmentes-dieta/2/

Sok esetben ténylegesen híztak a gluténmentes diétát követők. Ez azért lehet, mivel több gluténmentes termék több cukrot és kalóriát tartalmaz. Ezen felül sok terméknek nagyobb lehet az adalékanyag tartalma is. Ezeket pedig a szénhidrátok helyett teszik bele az étel gyártói. Ezek a termékek, amelyek sok adalékanyagot, cukrot és kalóriát tartalmaznak ténylegesen egészségtelenebbek is hagyományos társaiknál, sőt még fogyás helyett plusz kilók felszedését is okozhatják. Tehát nagyon fontos a termék összetevőit elolvasni, nem csak a gluténmentes jelölést keresni. Ez azonban nem csak a fogyni vágyóknak lényeges, hanem a gluténérzékenyek számára is hiszen nekik táplálkozás terén nincs választásuk.

Érdemes lehet olyan gluténmentes termékeket keresni és fogyasztani, amelyek alapvetően sem tartalmaznak glutént. (Ilyenek pl. a tejtermékek többsége, a húsok.) Azonban ezeknél a terméknél a csomagolásra is fontos felhívni a figyelmet ugyanis a nem megfelelő csomagolás által keresztszennyeződés jöhet létre és így glutén kerülhet a gluténmentes termékbe.

Tehát csak figyelmesen!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenmenteszona.blog.hu/api/trackback/id/tr312375023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása