Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 3 db tojás
- 50g parmezán sajt
- néhány szál apróra vágott snidling
- 1 ek. piros paprika
- 1 csipetnyi só
- 1 csipetnyi bors
- 1 dl olívaolaj
- 2 szelet sonka
- 150g reszelt sajt
Elkészítés:
Megmossuk a karfiolt, eltávolítjuk a leveleit és mixer segítségével apró szeműre daráljuk. Egy tálba öntjük, hozzáadjuk a 3 tojást, a parmezán sajtot, a snidlinget, a piros paprikát, a sót és a borsot. Alaposan összekeverjük az alapanyagokat. Az olívaolajat eloszlatjuk egy serpenyőben és amikor felforrt, két kis adagot helyezünk bele a keverékből. Négyzetalakúra kilapítjuk őket és mindkét oldalukat alaposan megsütjük. Sonkát és reszelt sajtot helyezünk az egyik négyzetre és ráborítjuk a másikat. Így egyben összesütjük, amíg a benne lévő sajt meg nem olvad. Snidlinggel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Forrás: Chef Club