Hozzávalók:
- 4 db répa
- 8 db mag nélküli datolya
- 0,5 bögre manulaliszt
- 0,5 bögre felaprított pekándió
- 1 ek. lenmag őrlemény
- 2 ek. vanília kivonat
- 1 csipet fahéj
- 1 csipet só
- 1 tk. kókuszolaj
- 0,5 bögre csokoládé pasztilla
Elkészítés:
Reszeljük le a répát apró darabokra! Turmixoljuk a datolyát pépesre és adjuk hozzá a lereszelt répát, a mandulalisztet, a pekándiót, a lenmag őrleményt, a vaníliát, a fahéjat és a sót. Turmixoljuk össze alaposan az összes hozzávalót! Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral! Formáljunk golyókat az összekevert alapanyagokból! Nagyjából 12 darab közepes méretű golyót lehet készíteni egy adagból. Helyezzük be a mélyhűtőbe pár percre! Olvasszuk meg a csokoládé pasztillát és adjuk hozzá a kókuszolajat, hogy sima, krémes állaga legyen! Vegyük ki a répás golyókat a fagyasztóból és két villa segítségével forgassuk bele mindegyiket az olvasztott csokoládéba! Ezt követően helyezzük vissza őket a sütőpapírral bélelt tepsibe! Díszítésként folyassunk még egy kis olvasztott csokoládét a golyók tetejére!
Jó étvágyat!