Hozzávalók:
- 2 tojás
- 300 g reszelt sárgarépa
- 50 g szárított ananász
- 150 g cukor
- 1 citrom
- 100 g őrölt mandula
- 100 g őrölt mogyoró
- 100 g kókuszreszelék
- 2 evőkanálnyi étkezési keményítő
- 1 teáskanálnyi sütőpor
- 120 g lágy margarin
- fél teáskanálnyi fahéj
- 100 g tehéntúró
- 50 g mascarpone
- 1 lime
- 100 g porcukor
- marcipán répák
A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. Egy tálba üssük fel a két tojást, adjuk hozzá a cukrot. Reszeljünk bele citromhéjat majd a citromot vágjuk ketté és a szárított ananászra facsarjunk citromlevet és adjunk hozzá 50-100 ml forró vizet és hagyjuk állni. A tojáshoz, cukorhoz és citromhéjhoz adjuk hozzá a fahéjat, majd robotgéppel dolgozzuk össze. Ezután hozzá adhatjuk a mandulát, mogyorót, kókuszreszeléket és keverjük össze. A keverékhez most már az étkezési keményítőt és a répát is hozzáadhatjuk. Újra keverjünk rajta és hozzáönthetjük a citromleves-vizes ananászt, vajat és sütőport. Az egészet jól összekeverjük és már rakhatjuk is a muffin formákba a tetejét pedig vizes ujjal egyengessük el és mehet is 15-20 percre az előmelegített sütőbe.
A krémhez egy másik tálba tegyük a tehéntúrót, mascarponét és porcukrot, az egészre reszeljük rá a lime héját, majd ezt is dolgozzuk össze robotgéppel. Már kenhetjük is a sütemény tetejére és a marcipán répával díszíthetjük.
Jó étvágyat!
Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=QMbSU_zlEL0