Kéne valami finom édesség húsvétra? A boltok tele vannak csokoládé tojással, na de melyik gluténmentes? Ne kockáztass! Készítsd el otthon ezt a finom és gyors gluténmentes húsvéti tojás receptet!
Hozzávalók:
Töltelékhez:
- 1,5 bögre kókuszreszelék
- 1/4 bögre juhar szirup (helyettesíthető mézzel)
- 1 tk. vanília kivonat
- 3/4 bögre kókuszvaj
Csokoládé bevonathoz:
- 1,5 bögre csokoládé pasztilla
- 3 ek. kókuszolaj
- 0,5 tk. vanília kivonat
Elkészítés:
Egy edénybe öntsük össze a kókuszreszeléket, a juhar szirupot, a vaníliát és a kókuszvajat! Keverjük össze alaposan! Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral! Formáljuk kézzel az összekevert alapanyagokból tojásformákat és helyezzük rá a tepsire! Nagyjából 8 darab közepes méretű tojás fog kijönni a hozzávalókból. Tegyük be a kókuszos tojásokat a mélyhűtőbe kb. 15 percre! A csokoládé pasztillát öntsük bele egy tálba és adjuk hozzá a kókuszolajat és a vaníliát! Melegítsük mikróban és 30 másodpercenként vegyük ki megkeverni! Addig folytassuk ezt, amíg teljesen sima és krémes nem lesz! A kókuszos tojásokat forgassuk bele az olvadt csokiba, majd helyezzük őket egy rácsra megszáradni! Díszítésként megszórhatjuk kókuszreszelékkel vagy 10 percnyi fagyasztás után mintát rajzolhatunk rá a megmaradt olvasztott csokoládéval.
Jó étvágyat!
Forrás: Cheryl Malik