Beköszöntött a tavasz és remélhetőleg hamarosan megjön a jó idő is. Ilyenkor egyre jobban kívánjuk a gyümölcsöket, hiszen felfrissítenek és ízletesek is. Plusz pozitívom még, hogy nincs is egyszerűbben elkészíthető, finom gluténmentes édesség, mint a gyümölcssaláta.
Kifogytál az ötletekből és vágysz valami újdonságra? Próbáld ki az alábbi 4 gyümölcssaláta egyikét, vagy akár mindegyiket! Hidd el, nem fogod megbánni!
1. Trópusi saláta
Hozzávalók:
- 2 db felkockázott narancs
- 350g felnegyedelt eper
- 2 db felkockázott mangó
- 4 db felkockázott kivi
- 3 ek. citromlé
- 1 ek. juharszirup
2. Banános piros saláta
Hozzávalók:
- 2 db felkarikázott banán
- 350g felnegyedelt eper
- 350g málna
- 3 ek. citromlé
- 1 ek. juharszirup
3. Mangós dinnye saláta
Hozzávalók:
- 2 bögre felkockázott ananász
- 4 bögre felkockázott sárgadinnye
- 2 bögre felkockázott mangó
- 3 ek. citromlé
- 1 ek. juharszirup
4. Erdei gyümölcsös dinnyés saláta
Hozzávalók:
- 350g felnegyedelt eper
- 350g málna
- 350g áfonya
- 230g szeder
- 3 bögre felkockázott görögdinnye
- 3 ek. citromlé
- 1 ek. juharszirup
Elkészítés:
Az elkészítés mindegyik saláta esetében azonos. Az előzetesen megmosott és felvágott gyümölcsöket összeöntjük egy tálba. Összekeverjük a citromlevet és a juharszirupot és ráöntjök a gyümölcsökre. Alaposan összekeverjük és már kész is!
Jó étvágyat!
Forrás: Tasty