Gluténmentes zóna

Mi is a gluténmentes diéta?

2017. március 19. 08:00 - Roj

A gluténmentes diéta megoldást jelent a cöliákiásbetegek számára. Mivel a megfelelő gluténmentes étrend összeállításával az étkezésből mellőzésre kerülnek azok az anyagok, amelyek a gluténérzékenyeknél tüneteket válthatnak ki.

glutenmentes.jpg 

A cöliákia a gluténérzékenység vagy lisztérzékenység más néven, amely egy autoimmun betegség. Ez a betegség genetikai alapon környezeti hatásra jön létre. Tehát, ha az étel gliadint illetve glutenin fehérjéket tartalmaz.

A gluténmentes étrend lényege, hogy az étkezés során mellőzi a búzában, az árpában és a rozsban található gliadin és glutenin fehérjék keverékének fogyasztását. A cöliákásbetegek számára ez a diéta jelenti a megoldást.

A gluténérzékenység legfőbb tünetének a vékonybél pusztulása mondható, de más tünetekkel és társbetegségekkel is járhat.

Ha még több érdekességre vagy kíváncsi gluténmentes termékekkel kapcsolatban, illetve a gluténérzékenységről kövest a Gluténmentes zónát!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenmenteszona.blog.hu/api/trackback/id/tr4812346465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása