Gyorsan össze kéne dobni valamit vacsorára? Na de mit? Jó kérdés, ugye?
Fogadjátok szeretettel ezt a könnyű és gyors gluténmentes receptet, ami biztos, hogy mindenkinek ízleni fog!
Hozzávalók:
- 3 db nagyobb sárgarépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- kb. 12 gerezd fokhagyma
- 5-6 db krumpli
- 3dl olívaolaj
- 2 csipetnyi só
- 2 csipetnyi bors
- 20g friss kakukkfű
- 20g friss oregánó
- 1 citrom héja
- 1 egész csirke
Elkészítés:
Kockázzuk fel a krumplit, hosszában vágjuk fel a répákat 4 részre, a vöröshagymát pedig szeljük fel kb. 1 cm szélességű szeletekre! Pucoljunk meg 10 gerezd fokhagymát! Az összes zöldséges tegyük egy tepsibe és oszlassuk el egyenletesen! Öntsünk rá egy kis olívaolajat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg! Keverjük össze! Vágjuk apróra a kakukkfüvet és az oregánót! 2 gerezd fokhagymát nyomjunk össze fokhagymanyomóval és adjuk hozzá a fűszernövényekhez! Sózzuk, borsozzuk meg és reszeljünk rá citromhéjat! Öntsük fel olívaolajjal és keverjük össze! Távolítsuk el a csirke belsőségeit és vágjuk ki a gerincét! Terítsük ki a csirkét úgy, hogy a belső része legyen lefelé. A fűszeres, olívaolajas keveréket nyomjuk be a bőre alá és kívülről is kenjük be vele! Helyezzük a csirkét a tepsi közepére, a zöldségek tetejére! Süssük 260 fokon, 1 órán át! Miután alaposan átsült, már tálalhatjuk is!
Jó étvágyat!
Forrás: Tip Hero