Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 fej közepes nagyságú karfiol
- 100g gluténmentes zabpehely
- 100g darált mandula
- 1 csipet oregánó
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 2 M-es tojás
Paradicsomszószhoz:
- kb fél konzerv darabolt paradicsom
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- kb 10 bazsalikom levél
- 1 ek olívaolaj
Feltéthez:
- ízlés szerint összeválogatott alapanyagok (pl.: sajt, sonka, szalámi)
Elkészítés:
Daraboljuk fel a karfiolt és mixerben aprítsuk egészen addig, amíg rizs nagyságú darabok nem lesznek belőle! Adjuk hozzá a zabpelyhet, a darált mandulát, az oregánót, a sót, a borsot és a tojásokat! Mixeljük össze az alapanyagokat! Beléljünk ki egy tepsit sütőpapírral és öntsük ki a közepére a tésztát! Oszlassuk el vékonyan és egyenletesen! Ne legyen vastagabb, mint 1 cm! Süssük ropogósra 20 percig 200 fokon! Amíg sül a tészta, készítsük el a szószt! Öntsük a paradicsomot a mixerbe és adjuk hozzá a sót, a borsot, a bazsalikom leveleket és az olívaolajat! Keverjük össze! Ha megsült a tészta, kenjük rá a paradicsomszószt és helyezzük rá az általunk választott feltéteket! Süssük 8 percig, 200 fokon!
Jó étvágyat!
Forrás: Jamie Oliver