Gluténmentes zóna

Gluténmentes pizza recept

2017. április 05. 06:00 - Roj

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 1 fej közepes nagyságú karfiol
  • 100g gluténmentes zabpehely
  • 100g darált mandula
  • 1 csipet oregánó
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 2 M-es tojás

Paradicsomszószhoz:

  • kb fél konzerv darabolt paradicsom
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • kb 10 bazsalikom levél
  • 1 ek olívaolaj

Feltéthez:

  • ízlés szerint összeválogatott alapanyagok (pl.: sajt, sonka, szalámi)

Elkészítés:

Daraboljuk fel a karfiolt és mixerben aprítsuk egészen addig, amíg rizs nagyságú darabok nem lesznek belőle! Adjuk hozzá a zabpelyhet, a darált mandulát, az oregánót, a sót, a borsot és a tojásokat! Mixeljük össze az alapanyagokat! Beléljünk ki egy tepsit sütőpapírral és öntsük ki a közepére a tésztát! Oszlassuk el vékonyan és egyenletesen! Ne legyen vastagabb, mint 1 cm! Süssük ropogósra 20 percig 200 fokon! Amíg sül a tészta, készítsük el a szószt! Öntsük a paradicsomot a mixerbe és adjuk hozzá a sót, a borsot, a bazsalikom leveleket és az olívaolajat! Keverjük össze! Ha megsült a tészta, kenjük rá a paradicsomszószt és helyezzük rá az általunk választott feltéteket! Süssük 8 percig, 200 fokon!

Jó étvágyat!

Forrás: Jamie Oliver

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenmenteszona.blog.hu/api/trackback/id/tr1412400647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása