A fánk sokak kedvence, azonban gluténérzékenyként ez is a kerülendő ételek közé kerülhet. Azonban ez a receptet bárki elkészítheti.
Hozzávalók:
- 90 g gluténmentes fánk keverék
- 5-10 g reszelt citromhéj
- 1 tojás
- 3 tojásfehérje
- 20 ml víz
A sütéshez:
- Kókuszolaj
Elkészítés:
Egy tálba öntjük a gluténmentes fán keveréket és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Egy külön tálba kerül a tojás és a három tojásfehérje és a víz, majd felverjük és a keverékhez öntjük. Jól összegyúrjuk és pihenni hagyjuk. Kinyújtjuk kiszaggatjuk, majd a kókuszolajban kisütjük, majd lekvárral ízesítjük.
Jó étvágyat!
Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=BMwzI8FGjxI